Bronzana medalja za Raičevića na Evropskom Prvenstvu za školarce

Nikola Raičević je osvojio bronzanu medalju na Prvenstvu Evrope za školarce koje se održava u Banja Luci.

Nikola je u kategoriji do 42kg u osmini finala pobjedio Teodorosa Nikitona sa Kipra prekodom u trećoj rundi, zatim u četvrtfinalu Matea Fortunatia iz Italije na poene, dok je u polufinalu poražen od veoma neugodnog Azana Husaina iz Engleske.

Od ostalog dijela tima na domak medalje zastao je Strahinja Mrdak koji je u četvrtfinalu kategorije do 44kg izgubio od Tudora Stratana iz Moldavije, a treba napomenuti da je u prvom kolu savladao Ramija Ahhadasova iz Azerbejdžana.

Luka Otašević 40kg i Andrija Nikotović 46kg su zaustavljeni u svojim prvim nastupima, ali su zadovoljili pokazanim u ringu sa obzirom da je ovo njihovo prvo učešće na velikom takmičenju.

Sa bokserima su na Prvenstvu bili treneri Sergej Kudravcev, Boško Drašković, Slavko Mrdak i Petar Marčić.

“Ovaj kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmičenjima dokazuje kvalitet rada u Bokserskom savezu Crne Gore. Naši školarci su se odlično pokazali na ovom Prvenstvu, a posebno raduje to što tako mladi već imaju visok nivo discipline, posvećenosti i iskustva na međunarodnoj sceni. Uz pravilan planski rad uvjeren sam sa ce oni moći doći i do velikih medalja u starijim uzrastima. Posebne čestitke Nikoli Raičeviću koji je uz dvije fenomenalne pobjede osvojio evropsku medalju inače prvu u istoriji BK Nikšić, što dokazuje da se i u Nikšiću boks vraća na velika vrata. ” – selektor Nikola Ružić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *