Zlato, srebro i bronza za naše seniore sa Međunarodnog turnira u Španiji

Seniorska bokserska reprezentacija Crne Gore je od 24. do 28. oktobra učestvovala na međunarodnom turniru “ENRIQUE RODRÍGUEZ DACAL” koji se tradicionalno održava u glavnom gradu Španije, Madridu. Na turniru su učestvovali takmičari iz 11 zemalja.

Tim Crne Gore 🇲🇪 je ostvario sledeće rezultate:

🥇 Bojana Gojković veoma dominantnim nastupima osvojila je zlatnu medalju. Ona je u polufinalu savladala Anu Isabelu Rodrigez 🇪🇸 (5:0) iz Španije, a u finalu Rebeku Dobos iz Mađarske 🇭🇺 (5:0).

🥈 Petar Liješević je osvojio srebrnu medalju. On je u polufinalu pobjedio Rubena Ibaneza Mataiksa iz Španije 🇪🇸 (4:1), dok je u finalu izgubio meč od Trgana Skota iz Engleske 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 (3:2).

🥉 Tomislav Đinović je u četvrtfinalu pobjedio Isa Akrema iz Škotske 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 (3:2), a u polufinalu je poražen od Aleksa Hegartija iz Velsa 🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 (4:1).

Boksere su na turniru pratili selektor Nikola Ružić i trener Momčilo Zlatičanin.

“Turnir u Španiji je bio veoma značajan za naše boksere i ujedno je služio kao poslednja kontrola pred Prvenstvo Evrope U23 koje ih očekuje od 10. do 20. oktobra u Bugarskoj. Svi naši bokseri su odradili po dva meča sa kvalitetnim protivnicima i pokazali su kvalitet.

Bojana Gojković je pokazala veliku zrelost u ringu, a ključ toga je što je u ovoj godini imala mnogo jakih međunarodnih mečeva i kampova a svakako najveći impuls joj je dalo učešće na Olimpijskim Igrama u Parizu.

Kod Petara Liješevića se osjetila pauza sa mečevima od skoro pet mjeseci, nakon loma i operacije ruke, ali svakako najvažnije je da se on vraća u formu.

Tomislav Đinovic već dugo vremena ima pobjednički niz i smatram da nije loše što je ovdje prekinut kako bi izvukao pouke za dalje. Svakako njegovi nastupi su apsolutno zadovoljili očekivanja.

Boksere su na turniru pratili selektor Nikola Ružić i trener Momčilo Zlatičanin.

Narednih 15 dana, do početka Prvenstva u Bugarskoj, ćemo iskoristiti da podignemo formu i da poradimo na nekim nedostacima koje smo ovdje uvidjeli. Mislim da će naša ekipa u Bugarskoj biti veoma respektabilna i sa punim pravom možemo očekivati dobre rezultate.” selektor Nikola Ružić.